Benvinguts i Benvingudes

Benvolgut/da soci/a

Com a nou president de l’Associació Catalana d’Entrenadors i Entrenadores de Basquetbol voldria donar las gràcies a tots/es els entrenadors/es que van donar suport a la meva Candidatura, sense aquesta mostra de confiança, avui no seriem aquí.

A continuació voldria manifestar el meu sincer agraïment a l’anterior president, en Joan López i a la seva Junta Directiva, per l’esforç i la feina feta els darrers 20 anys i molt especialment aquest dos darrers anys amb la situació de la pandèmia que ens ha tocat viure i que ha afectat i molt al món de la cistella. A tots ells els hi devem, en part, que el 2022 puguem celebrar el 40 aniversari de l’ACEB.

Com president i juntament amb la meva Junta Directiva, encara incomplerta, tenim molts projectes previstos i ens agradaria comptar amb tothom per fer més gran i valuosa la nostra associació. Entenem que aquesta forma d’interrelació és l’única manera per tal de ser una eina útil per a la formació continuada dels entrenadors i entrenadores catalanes i que, a voltes, tornem a ser un referent important tant a nivell estatal com internacional.

Actualment, les noves tecnologies i la velocitat de la informació pot minimitzar la importància d’una Associació d’Entrenadors i Entrenadores, però precisament és en aquest punt on ens agradaria fer més incís. Possiblement internet i les xarxes socials proporcionen molta i de vegades excessiva informació, però el bon i adequat ús d’aquesta informació i de les tecnologies és on escau la gràcia i la diferenciació entre entrenadors/es. Els petits detalls, les correccions, els valors, les experiències, el tenir criteri, les interrelacions…són el que faran que aconseguim ser millors entrenadors/es de basquetbol.

La nova Junta entén que la relació amb l’FCBQ és bàsica i necessària per ajudar a millorar el basquet català i per aquest motiu, el passat 19 de gener vàrem ser rebuts pel president i el gerent de la Federació. Vàrem explicar quins eren els nostres objectius i la visió que teníem de futur. Es va quedar d’acord que continuaríem col·laborant en diferents camps però fonamentalment en la Formació continuada dels entrenadors/es. Al nostre entendre la trobada va ser satisfactòria per a les dues parts.

També voldria fer palès que estem fent tots els tràmits administratius per poder funcionar de manera legal amb administracions, bancs i altres. Quan ho tinguem tot endreçat, anirem per preparar l’Assemblea Ordinària d’enguany.

Volem continuar sent una Associació de referència i estarem oberts a qualsevol suggeriment que vingui dels socis i sobretot, volem engrescar a les noves generacions d’entrenadors i entrenadores del basquet català. Entre tots hem de divulgar aquest canvi i fer l’ACEB més gran i més actual que mai.

Rebeu una salutació i una forta abraçada,

Ferran Peña

President